Geld lenen

Werkloos of uitelkaar
Overeenkomsten en bijbehorende financiële verplichtingen worden vaak aangegaan voor langere tijd. Tijdens het afsluiten staat u er misschien niet bij stil maar de omstandigheden waaronder u zich op dat moment bevindt zou wel eens kunnen veranderen. Bepaalde veranderingen kunnen verregaande consequenties hebben voor uw financiën. De twee meest voorkomende redenen zijn de scheiding en het ontslag.

Scheiding, uit elkaar gaan van partners
Als u langere tijd samen geweest bent zijn er vaak veel financiële zaken waar u samen in betrokken bent. U bent niet alleen beide aansprakelijk hiervoor maar zult vaak ook beide inkomens nodig hebben om de lasten hiervoor te kunnen dragen. In sommige gevallen zijn er afspraken gemaakt over wat er dient te gebeuren als u uit elkaar besluit te gaan maar dit is lang niet altijd het geval. De situatie waarin u zult komen te verkeren is niet alleen zakelijk maar ook privé vaak erg confronterend. Waar mogelijk kunt u daarom het beste gebruik maken van een onafhankelijke bemiddelaar die beide belangen kan afwegen om zo tot een oplossing te kunnen komen.

Werkloos raken
Bij werkeloosheid vindt er vaak ook een ingrijpende verandering plaats in uw inkomenssituatie. Doordat u achteruit gaat op inkomen en de financiële stabiliteit mist zal het moeilijker worden bestaande verplichtingen na te komen of nieuwe verplichtingen aan te gaan. U doet er verstandig aan om bij betalingsproblemen de betrokken partijen zo spoedig mogelijk te informeren hierover. Vaak is het mogelijk om een betalingsregeling af te spreken of een structurele oplossing te creëren waardoor u niet verder in de schulden komt. Communicatie is hierbij een van de belangrijkste factoren, zorg daarom dat u in contact blijft en houd de partijen op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.
s

© LeenAanbieders.nl. Alle rechten voorbehouden. All rights reserved.