Geld lenen

Wat is litecoin?
Als anderen zien dat iets succes heeft, kun je natuurlijk wachten op kopieën. Zo ook in het geval van Bitcoin. Het is ondoenlijk om ze allemaal op te noemen, aangezien sommige sneller lijken te verdwijnen dan ze in eerste instantie opdoken.

Een alternatief voor Bitcoin dat er al een tijdje is, en ook een blijvertje lijkt, is Litecoin. Litecoin is een alternatieve cryptovaluta die gebaseerd is op Bitcoin. De twee verschillen van elkaar in de zin dat Bitcoin een wat tragere rate kent waarin de blocks gepubliceerd worden, en een andere methode gebruikt voor de cryptografie die ten grondslag ligt aan het minen van de valuta.

Litecoin ziet zichzelf niet zo zeer als concurrent van Bitcoin, maar meer als het zilver bij het goud dat Bitcoin heet. De marktwaarde van het bedrijf werd in april 2014 geschat op $270 miljoen.

Kritiek was er genoeg op dit alternatief, zo wordt er vaak gezegd dat het bedrijf weinig innovatief is. In wezen kopieert het Bitcoin, met een paar kleine veranderingen, maar doet het weinig moeite om cryptovaluta verder te brengen. Dit is de belangrijkste reden waarom men niet verwacht dat Litecoin Bitcoin voorbij zal streven. Ondanks de huidige waarde, valt nog maar te bezien of de kleine verschillen het overleven op lange termijn van Litecoin kunnen waarborgen.

Ook de uitspraak dat Litecoin transactiekosten het zilver is in Bitcoin’s goud, stuit op weerstand. Qua verhouding tussen beide valuta gaat dit niet op, en er zijn andere mogelijkheden die van nature al gelinkt zijn aan de Bitcoin, waar Litecoin dat niet of in mindere mate is.

Uiteindelijk zal de tijd uitwijzen welke methode beter werkt. Voor de markt als geheel is concurrentie natuurlijk een goede zaak. Het spoort innovatie aan en zorgt voor concurrerende tarieven. Of Litecoin dat gaat meemaken, gaan we vanzelf merken.
s

© LeenAanbieders.nl. Alle rechten voorbehouden. All rights reserved.