Geld lenen

Wat is bitcoin?
Het nieuwe betalen
Bitcoin is een betaalmiddel, je gebruikt het dus net zoals je de euro’s op je bankrekening kan gebruiken. Je kunt er spullen mee kopen, je kunt ze sparen maar ook mee speculeren zoals dat met wisselkoersen gebeurt. Helaas krijg je bitcoins, net zoals met het traditioneel geld, natuurlijk niet zomaar.

Veilig en vrij
Bitcoin is de eerste en enige digitale munteenheid die opgezet is zonder tussenkomst van de banken. Het krijgen, verhandelen en verliezen van bitcoins gebeurt dus allemaal zonder tussenkomst van de banken. Door de banken buiten de deur te houden en een ijzersterkte encryptie te gebruiken is bitcoin niet alleen een vrije maar ook een veilige munt.

Minimale transactiekosten
Doordat er geen dure banken of tussenpersonen betrokken zijn bij de transacties betaal je bijna geen transactiekosten bitcoin transactiekosten. In het verhandelen of overmaken ben je dus ook helemaal vrij. Zo hoef je niet per se een minimumbedrag over te maken, je kunt er zelfs voor kiezen om een deel van een enkele bitcoins over te maken naar een andere gebruiker.

Fiscale en juridische aspecten
Door de snelle opkomst van bitcoins en de fout om de groei hiervan te onderschatten is er nog geen officieel beleid vastgesteld over hoe men nu om zou moeten gaan met bitcoins. Achter de schermen wordt hier druk aan gewerkt en zo nu en dan lekken er conceptplannen uit. De juridische en fiscale status is vooralsnog een grijs gebied. Het is en blijft echter wel de verantwoordelijkheid van de gebruiker, daarom is het verstandig nu al hierover na te denken. Vroeg of laat zal de belastingdienst zeker met een antwoord komen.

Bron: Bitcoin-Wiki.nl
s

© LeenAanbieders.nl. Alle rechten voorbehouden. All rights reserved.