Geld lenen

Samenwonen of trouwen
Een van de stappen die de meeste mensen wel zullen zetten in hun leven is het samenwonen of trouwen met een partner. Dit heeft niet alleen voor uzelf en uw partner gevolgen maar ook voor de financiële situatie. Er komt vaak meer bij kijken dan men in eerste instantie zou verwachten. Zo zult u niet alleen lief en leed delen maar ook inkomsten en uitgaven.

Samenwonen en trouwen
Als u gaat trouwen of samenwonen zijn de financiën vaak een van de laatste zaken waar uw hoofd naar zal staan. Toch blijkt in de praktijk dat het maken van goede financiële afspraken u een hoop ellende kan besparen. Eenmaal getrouwd zult u over het algemeen bijvoorbeeld verantwoordelijk gehouden kunnen worden voor de schulden van elkaar. Aankopen en contracten die de een afsluit verbindt beide partijen, als uw partner dus nieuwe schulden maakt zult u hier ook aansprakelijk voor zijn. Tot slot wordt er bij het beoordelen van uw financiële draagkracht ook gekeken naar een gezamenlijk inkomen.

Samen met uw partner kopen
Het grote voordeel van het samenwonen of trouwen is dat u een gezamenlijk huishouden kunt voeren. Dit houdt in dat een groot deel van uw uitgaven gehalveerd kan worden. U hoeft bijvoorbeeld maar een woning te bewonen en zult op veel vaste lasten kunnen besparen. Als u besluit een grote aankoop te doen of een krediet nodig heeft kan de financiële draagkracht van beide partners gecombineerd worden. Hierdoor zult u niet alleen sneller maar ook voordeliger overeenkomsten kunnen aangaan. Uiteraard dient er hiervoor wel een inkomen aanwezig te zijn bij beide partners en kunnen negatieve aspecten omgekeerd weer zorgen voor het tegendeel.
s

© LeenAanbieders.nl. Alle rechten voorbehouden. All rights reserved.