Geld lenen

Restschuld
Tijdens de looptijd van een krediet kan er veel veranderen. U kunt bijvoorbeeld achteruit gaan op het inkomen, uw bezittingen kunnen verloren gaan of de waarde van uw bezittingen kunnen dalen. In geval van kredieten waarbij er een beleggingspolis of spaarpolis als onderpand is ondergebracht kan het rendement hiervan ook lager uitpakken dan u begroot had. U blijft in dat geval met een deel schuld zitten waar u geen financiering voor heeft.

Restschuld
Een restschuld is, zoals het woord al zegt, een stuk van de schuld, dat resteert. Dit is bijvoorbeeld bij hypotheken het geval als de aflossingsmiddelen die u inzet niet voldoende zijn om de totale leensom te financieren of als u uw woning met verlies verkoopt. U zult in dat geval aanvullende financiering nodig hebben, de schuld zal immers afbetaald moeten worden. In veel gevallen is dit wel mogelijk door bijvoorbeeld een nieuwe hypotheek af te sluiten of een persoonlijke lening af te sluiten.

Restschuld financieren
Het financieren van een restschuld is een vervelende zaak maar gelukkig niet moeilijk of ingewikkeld. Doordat u in de meeste gevallen een redelijke kredietwaardigheid opgebouwd heeft zal de bank in eerste instantie open staan voor een nieuwe financiering. U zult in de meeste gevallen wel een hogere rente verschuldigd zijn die ook nog eens fiscaal onvriendelijk kan zijn. Daarom doet u er verstandig aan om naast de rente en andere condities ook het fiscale aspect goed te bestuderen. U kunt hiervoor de hulp inroepen van een belastingadviseur of kredietverstrekker, de fiscale voordelen kunnen namelijk aanzienlijk zijn. Het loont daarom om in eerste instantie op zoek te gaan naar een fiscaal vriendelijke vorm van financieren.
s

© LeenAanbieders.nl. Alle rechten voorbehouden. All rights reserved.