Geld lenen

Regels hypotheekverstrekking
Zoals u tijdens het hypotheekadvies gesprek of uw eigen onderzoek wel zult merken kleven er veel fiscale voordelen aan het kopen van een eigen huis. De overheid probeert hiermee de lasten voor u, als eigenaar van een woning, enigszins te verzachten. Tegenover dit voordeel staan echter wel regels waar u aan zult moeten voldoen om in aanmerking te komen.

Regels hypotheekverstrekking
Bij het afsluiten van een hypotheek komen er veel regels op u af. Aan de woning zelf zullen regels zitten vanuit de vereniging van eigenaren, vanuit de bank zullen er regels opgelegd worden waar u aan zult moeten voldoen en tot slot komen er ook vanuit de Belastingdienst verschillende regels. U zult daarom al snel door de bomen het bos niet meer kunnen zien. Toch is het belangrijk om goed in acht te nemen van al deze regels en u ook hieraan te houden. Overtreding kan namelijk verregaande gevolgen hebben.

Voorbeelden van regels bij hypotheekverstrekking
Er zijn verschillende regels met verschillende achtergronden. U zult bijvoorbeeld uw pand enkel mogen gebruiken als woning. Dit houdt in dat bijvoorbeeld het verhuren niet toegestaan is. Doet u dit wel dan zal zowel de Belastingdienst als uw hypotheekverstrekker hier consequenties aan kunnen verbinden. Een andere belangrijke regel die van belang is heeft te maken met de betaling en aflossing. Als u niet op tijd betaalt of niet in staat bent de schuld af te lossen dan zal de hypotheekverstrekker het recht op hypotheek kunnen toepassen. Dit houdt voor u in dat de woning verkocht zal worden om met de opbrengst de hypotheekschuld af te lossen.
s

© LeenAanbieders.nl. Alle rechten voorbehouden. All rights reserved.