Geld lenen

Nationale hypotheek garantie
Wie een huis wil kopen zal al snel geconfronteerd worden met de Nationale Hypotheek Garantie, de NHG. Doordat een hypotheek met deze garantie al snel voordeel zal opleveren voor het rentetarief is de keuze voor de meeste mensen al snel gemaakt. Toch zitten er wel voorwaarden verbonden aan het verkrijgen van de NHG. Het kan daarom handig zijn om hier al in een vroeg stadium bij stil te staan.

Hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie
Een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie geeft zowel uzelf als de kredietverstrekker veel voordelen. U zult als klant bij een hypotheek met NHG vaak een korting kunnen krijgen op het rentetarief. Op de totale som van de hypotheek en gedurende de looptijd ervan kan dit vaak al oplopen tot vele duizenden euro’s. De voorwaarden die gesteld worden om voor een Nationale Hypotheek Garantie in aanmerking te komen worden daarom vaak voor lief genomen. Naast het rentetarief kan de NHG u ook van pas komen als u onverhoopt uw hypotheek niet meer kunt betalen.

Wat zijn de voorwaarden voor een Nationale Hypotheek Garantie
Als u kiest voor een hypotheek met NHG zal er allereerst getoetst worden of uw inkomen toereikend is voor de leensom, u mag dus niet meer lenen dan voor uw inkomen verantwoord geacht wordt. Naast het inkomen wordt ook gekeken naar de waarde van de woning. Boven een bepaald bedrag is een NHG niet meer mogelijk. Indien beide zaken in orde zijn wordt tot slot gekeken hoe uw hypotheek zich verhoudt tot de waarde van de woning. Als u niet meer leent dan de waarde van de woning zal over het algemeen de NHG toegekend kunnen worden.
s

© LeenAanbieders.nl. Alle rechten voorbehouden. All rights reserved.