Geld lenen

HypotheekvormenBij het kopen van een huis komen veel zaken kijken. Een van de belangrijkste hiervan is uw hypotheek. Bij het kiezen van een hypotheekvorm zijn er veel zaken waar u rekening mee moet houden. Het gaat immers niet alleen om veel geld maar ook een lange periode, de gemiddelde hypotheek heeft al snel een looptijd van 10 tot soms wel 30 jaar.

Hypotheek vorm kiezen
Bij het kiezen van de hypotheekvorm spelen meerdere factoren mee waardoor het vaak lastig is om zelfstandig tot een weloverwogen beslissing te kunnen komen. Het is dan ook gebruikelijk om een hypotheekadviseur in de hand te nemen, deze kan u de verschillende hypotheekvormen en belangrijke kenmerken hiervan goed uitleggen en toepassen op uw persoonlijke situatie. Om tot een goede afweging te kunnen komen zijn onder andere uw inkomen, uw financiële draagkracht en uw plannen voor de toekomst van belang. Zo zal een gezin met kinderen over het algemeen langer in een woning blijven dan een jong koppel waarbij er een aanmerkelijke kans bestaat op gezinsuitbreiding.

Hypotheekvorm veranderen of combineren
Een van de meest voorkomende misverstanden is dat u maar een bepaalde vorm kunt kiezen en deze niet meer zult kunnen wijzigen. In de praktijk zien we namelijk dat een groot deel van de hypotheken bestaat uit meerdere hypotheekvormen, bijvoorbeeld een aflossingsvrij deel en een deel als spaarhypotheek. Hypotheekvormen veranderen vindt ook vaak plaats om lagere maandlasten te realiseren. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen om tijdelijk niet af te lossen en alleen rente te voldoen als er betalingsproblemen dreigen.
s

© LeenAanbieders.nl. Alle rechten voorbehouden. All rights reserved.