Geld lenen

Hypotheek afsluiten
U heeft een woning gevonden, een bod uitgebracht en zelfs de financiering al besproken. Het is tijd voor een van de laatste, maar ook belangrijkste, stappen in de lange weg naar uw eigen woning. Het afsluiten van de hypotheek, de financiering van uw woning. Op de notariële kant na is dit de laatste stap die u zult moeten nemen.

Hypotheek afsluiten
Als u de woning van uw dromen al gevonden heeft en bereid bent de laatste stap te zetten wordt het tijd om de hypotheek af te sluiten. Uiteraard heeft u hier al uitgebreid over gesproken met de hypotheekadviseur en is het nu eigenlijk slechts een kwestie van uw handtekening plaatsen. Er komt echter toch iets meer bij kijken. U zult namelijk nog alle bewijsstukken zoals inkomensinformatie en andere relevante zaken moeten aanleveren. Pas na beoordeling en goedkeuring van deze documenten kan de bank uw hypotheek goedkeuren en verstrekken. Over het algemeen zal dit echter slechts een formaliteit zijn als in het voortraject geen onjuiste informatie verstrekt is.

Alle hypotheekpapieren zijn in orde, wat nu?
Nadat de bank alle opgevraagde stukken ontvangen heeft zal uw hypotheekaanvraag beoordeeld worden. Als alle informatie klopt wordt uw hypotheek geaccepteerd. Dit wil zeggen dat de bank uw woning zal financieren en dit bekend zal maken aan de notaris. U zult door uw notaris benaderd worden voor een afspraak op kantoor. Tijdens deze afspraak tekent u het eigendomsbewijs en zal de akte van hypotheek door u ondertekend worden. Na ondertekening is het tijd voor champagne, u bent nu namelijk officieel eigenaar van de woning.
s

© LeenAanbieders.nl. Alle rechten voorbehouden. All rights reserved.