Geld lenen

Hypotheek aflossen
Net als elke schuld zal ook een hypotheek afgelost moeten worden. Door de lange looptijd van vele tientallen jaren wordt hier echter vaak niet bij stilgestaan. Hierdoor kunt u voor verrassingen komen te staan en zelfs in de financiële problemen komen. In het uiterste geval kan dit u uw woning kosten. Het is daarom goed om stil te staan bij het aflossen van uw hypotheek.

Hypotheek aflossen
Er zijn meerdere manieren om uw hypotheek af te lossen. Gedurende de looptijd van uw hypotheek zal er vaak al een bepaald deel afgelost zijn. Voor het resterend deel zult u een vorm van financiering moeten aanvragen als u hier nog geen kapitaal voor opgespaard heeft. U zult in dat geval wel de hypotheekrente aftrek kunnen kwijtraken als u al meer dan 30 jaar hiervan gebruik gemaakt heeft. Doordat u echter al een deel afgelost heeft zult u nu echter slechts een kleiner deel hoeven te financieren, dit houdt voor de bank een kleiner risico in. In de regel kunt u hierdoor vaak extra rentekorting krijgen waarmee de aftrek gecompenseerd kan worden.

Aflossing opbouwen in uw hypotheek
Veel mensen kiezen ervoor al tijdens de looptijd van de hypotheek vermogen op te bouwen. U kunt dit bijvoorbeeld met een spaarhypotheek doen. Na het aflopen van de hypotheek komt er, belastingvrij, een kapitaal vrij waarmee u kunt aflossen op de woning. In sommige gunstige gevallen kan het zelfs gebeuren dat u meer kapitaal ontvangt dan u hoeft af te lossen op de woning. Na aftrek van een deel belasting zult u het resterend deel dan uitgekeerd krijgen en vrij kunnen besteden. Zo wordt uw woning een spaarpot waar u een appeltje voor de dorst in kunt bewaren.
s

© LeenAanbieders.nl. Alle rechten voorbehouden. All rights reserved.