Geld lenen

Hoeveel kan ik lenen?
Eén van de meest gestelde vragen als het op leningen aankomt is altijd ‘hoeveel kan ik lenen?’. Helaas is het niet altijd even eenvoudig deze vraag te beantwoorden. Het bedrag dat u maximaal kunt lenen is namelijk niet alleen afhankelijk van uw inkomen maar ook van andere aspecten.

Hoeveel kan ik lenen?
Om te bepalen hoeveel u kunt lenen zal er een berekening gemaakt moeten worden. Hierbij is niet alleen uw inkomen maar ook uw vaste lasten, eventuele andere schulden en het inkomen van een partner van belang. Het doel van de lening, een mogelijk onderpand en de looptijd kunnen ook van invloed zijn op hoeveel u maximaal kunt lenen. Over het algemeen geldt dat hoe minder het risico is, hoe lager de rente. Een tweede vuistregel luidt dat hoe lager de rente is, hoe meer u zult kunnen lenen. Kort gezegd komt het er dus op neer dat hoe kleiner het risico is, hoe meer u zult kunnen lenen. Het risico wordt kleiner door bijvoorbeeld een vast en stabiel inkomen, weinig uitgaven en geen andere schulden bij andere kredietverstrekkers.

Bereken hoeveel u maximaal kunt lenen
Om het u gemakkelijker te maken bieden wij een unieke mogelijkheid om de maximale leensom te berekenen. U kunt hier geheel vrijblijvend en kosteloos gebruik van maken. Voor het bepalen van de maximale leensom geeft u in onderstaande tool de gevraagde informatie. Binnen enkele seconden kunt u dan zien hoeveel u maximaal kunt lenen. Uiteraard is dit slechts een indicatie, in de regel zal het uiteindelijke bedrag hier echter niet veel van afwijken.
s

© LeenAanbieders.nl. Alle rechten voorbehouden. All rights reserved.