Geld lenen

Herfinancieren
De financiële markt verandert vrijwel elke seconde. Het is natuurlijk niet mogelijk om dit zo precies bij te houden maar het geeft wel aan hoe snel zaken anders kunnen zijn binnen een kort tijdsbestek. Bij kredieten die u voor langere tijd aangaat is het daarom absoluut verstandig om periodiek het krediet na te kijken. U kunt hiermee veel geld besparen en een lagere maandlast realiseren.

Herfinancieren
Ondanks de lange looptijd van een krediet is het vaak mogelijk om tussentijds het krediet om te zetten. In sommige gevallen zal hiervoor een vergoeding betaald moeten worden. Ondanks deze kosten kan het in veel gevallen toch verstandig zijn om uw bestaand krediet te herfinancieren. Bij herfinanciering wordt uw bestaand krediet afgelost met een nieuw krediet. Doordat de condities van dit nieuw krediet gunstiger zijn dan uw bestaand krediet (denk hierbij bijvoorbeeld aan een lagere rentestand) kunt u zo veel geld besparen. Door het nieuwe krediet bij een andere geldverstrekker onder te brengen kunt u vaak nog extra korting krijgen als nieuwe klant.

Herfinancieren naar waarde
Bij een krediet waar u een onderpand voor gesteld heeft kan het ook gunstig uitpakken om uw krediet te herzien. Dit is voornamelijk het geval als de waarde van het object dat u als onderpand gesteld heeft gewijzigd is. Als de waarde van uw woning bijvoorbeeld significant gestegen is zult u een kleiner percentage van de waarde als kredietsom hebben. Hierdoor wordt het risico voor de geldverstrekker minder, er is namelijk een onderpand dat meer waard is dan de leensom. Dit voordeel zal zich vaak vertalen in een rentekorting of andere gunstigere voorwaarden.
s

© LeenAanbieders.nl. Alle rechten voorbehouden. All rights reserved.