Geld lenen

geld lenen voor verbouwing
Het verbouwen van uw woonhuis kost vaak veel geld. Gelukkig is een verbouwing vaak een goede investering die uw woning in waarde zal doen stijgen. Om deze verbouwing te financieren zult u vaak geld moeten lenen. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, door de juiste manier voor uw specifiek geval te kiezen kunt u vaak vele honderden euro’s besparen.

Geld lenen voor verbouwing
De meest voor de hand liggende manier om een verbouwing te financieren is natuurlijk via de bank. Als het een verbetering van uw woning betreft kunt u de financiering vaak bij uw hypotheek onderbrengen. Let hierbij wel goed op de voorwaarden die zowel de geldverstrekker als de belastingdienst hieraan verbinden. Zo zal het bijvoorbeeld moeten gaan om een permanente verbetering en dient u aan de hand van een taxatie of expertiserapport vast te kunnen stellen dat het een verbetering betreft. Inboedel en apparatuur valt bijvoorbeeld niet onder deze regeling.

Bouwdepot
Veel mensen kiezen bij het afsluiten van een hypotheek voor een speciaal bouwdepot. Dit kunt u doen als u in de nabije toekomst verwacht hoge kosten aan verbouwingen te hebben. Bij een bouwdepot wordt er een bepaald bedrag voor u gereserveerd. U hoeft dan geen nieuwe aanvraag te doen als u geld nodig heeft voor een verbouwing. De werkzaamheden kunnen uitgevoerd worden waarna u de factuur naar uw geldverstrekker verstuurd. Deze zal het bedrag uitkeren en uw hypotheek verhogen met het factuurbedrag. U dient hierbij wel een factuur te krijgen, werkzaamheden die door kennissen uitgevoerd worden of zwart werk wordt dus niet vergoed. Dit geldt voor zowel de werkzaamheden als het materieel. Let er dus goed op dat u een factuur ontvangt met een specificatie van de werkzaamheden die verricht zijn.
s

© LeenAanbieders.nl. Alle rechten voorbehouden. All rights reserved.