Geld lenen

Geld lenen voor schulden
Het klinkt misschien ironisch maar geld lenen om schulden te kunnen afbetalen is vaak een verstandige keuze. Veel mensen hebben verschillende schulden lopen, bij verschillende banken en tegen verschillende rentetarieven. Door al deze leningen in een keer te betalen met een nieuwe schuld houdt u uiteindelijk maar een schuld over. Dit is vaak niet alleen voordelig maar ook overzichtelijker.

Geld lenen voor schulden
Als u een lening oversluit doet u eigenlijk niets anders dan geld lenen voor uw schulden. U bereikt hiermee al snel een lagere maandlast en houdt gemakkelijker het overzicht. Doordat u al schulden heeft zult u dit echter wel goed moeten onderbouwen naar de geldverstrekker. In veel gevallen zal deze het geld rechtstreeks overmaken naar uw huidige geldverstrekker. Door uw schulden samen te voegen kunt u vaak ook een lagere rente onderhandelen en ervoor zorgen dat u minder BKR registraties heeft staan. U heeft dan immers maar één geregistreerd krediet.

Wanneer oversluiten?
In principe kunt u vrijwel altijd uw bestaande leningen oversluiten. De vraag wanneer dit verstandig is hangt af van de condities van uw leningen. Hierbij dient u niet alleen op de rente maar ook op de looptijd en andere zaken te letten. Bij een gunstigere rentestand en gelijkblijvende condities kunt u de kredieten beter oversluiten. U dient dit wel goed met de bank te overleggen, over het algemeen is geld lenen voor schulden gemakkelijk te realiseren maar dient de bank deze bestemming wel te weten. Doordat u al schulden heeft zal de bank u namelijk geen extra krediet willen verstrekken, een krediet ter vervanging is gelukkig vaak wel mogelijk.
s

© LeenAanbieders.nl. Alle rechten voorbehouden. All rights reserved.