Geld lenen

Geld lenen voor huis
Een woonhuis kopen is een kostbare aangelegenheid. Een doorsnee huis kost al snel meer dan een ton, geld dat de meeste mensen niet zo voorhanden zullen hebben. U kunt uw woning daarom financieren met een hypotheek, een geldlening waarmee u de woning kunt aankopen. Als onderpand voor het geldbedrag staat uw woning. Door de zekerheid die de geldverstrekker hiermee heeft is de rente hiervoor relatief laag.

Geld lenen voor een huis
Vrijwel iedereen die een huis koopt doet dit met een lening. Dit is niet alleen omdat het geld vaak niet contant voorhanden is maar ook om de fiscale voordelen die u geniet. De rente en overige kosten die u maakt om een eigen woning te kunnen kopen zijn namelijk aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Als u verbeteringen aan uw woning wilt aanbrengen vallen ook deze kosten vaak onder dezelfde regelingen. De hypotheek is daarom ook een van de meest gebruikte leningen in ons land. Door de zekerheid die de bank heeft (als u niet betaalt kan uw huis immers verkocht worden om de lening af te lossen) zijn de eisen voor een hypotheek vaak minder hoog dan bij andere leningen.

Verschillende vormen van woningfinanciering
Er zijn verschillende hypotheekvormen met elk hun eigen voor- en nadelen. Afhankelijk van de door u gekozen hypotheekvorm zult u meer of minder kunnen lenen en een hogere of juist lagere maandlast hebben. Het grote voordeel van het aanbod van verschillende hypotheekvormen is dat u, bij bijvoorbeeld een gewijzigd inkomen of andere omstandigheden, minder te besteden krijgt. U kunt dan kiezen voor een andere hypotheekvorm waarmee u soms wel honderden euro’s per maand minder hoeft af te lossen.
s

© LeenAanbieders.nl. Alle rechten voorbehouden. All rights reserved.