Geld lenen

Geld lenen voor elkaar
Helaas is het niet altijd voor iedereen mogelijk om geld te lenen. Door verschillende omstandigheden kan het zo zijn dat een lening geweigerd wordt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan te weinig inkomen, een negatieve BKR registratie of teveel kredieten. In sommige gevallen kan het ook liggen aan een negatieve vermelding op uw woonadres waar u zelf geen schuld aan heeft. Er bestaat in dat geval gelukkig de mogelijkheid om geld te lenen voor iemand anders.

Geld lenen voor elkaar
Als u, of iemand anders, niet in staat blijkt een lening te krijgen is het in sommige gevallen mogelijk om de lening door iemand anders te laten afsluiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een kind, ouder of broer die zelf geen krediet krijgt. U zou dan zelf een lening kunnen afsluiten waarbij het bedrag aan deze persoon uitgekeerd wordt. In principe sluit u dan een lening af voor uw eigen rekening maar geeft u het bedrag na ontvangst aan een ander. Indien mogelijk is het echter verstandiger om te kiezen voor een garantstelling.

Garant staan voor de schuld van een ander
Een van de meest gebruikte manieren om de financiering voor iemand anders op uw naam te zetten is de zogenaamde garantstelling. Bij een garantstelling zegt u eigenlijk tegen de geldverstrekker dat u het risico over zult nemen als de ontvanger niet in staat is de lening af te lossen. Let er wel op dat de bank u beide dan aansprakelijk zal kunnen houden. Door het grote risico dat u hierbij loopt is deze vorm van financiering alleen geschikt met personen waar u het volledig vertrouwen van heeft. Mocht dit niet het geval zijn kunt u het eventueel overwegen om een goed als onderpand te laten stellen.
s

© LeenAanbieders.nl. Alle rechten voorbehouden. All rights reserved.