Geld lenen

Geld lenen voor bedrijf
Met geld maakt u geld wordt er wel eens gezegd, maar wat nu als u geen geld heeft? Het opzetten van een eigen onderneming of bedrijf vereist kapitaal. Niet alleen om uw bedrijf te starten maar ook om uw inkoop, organisatie en de gehele bedrijfsvoering goed op gang te krijgen zult u geld nodig hebben. Vaak wordt daarom gekozen om geld te lenen voor het bedrijf.

Geld lenen voor het bedrijf
Als eenmanszaak of VOF kunt u, als bedrijf, geen krediet krijgen. Uw onderneming heeft immers geen rechtspersoonlijkheid en kan dus ook geen overeenkomsten aangaan. Om geld te lenen voor uw bedrijf zult u dan ook privé een lening moeten afsluiten. Hierbij kunt u wel een goed onderbouwd ondernemingsplan overleggen. Afhankelijk hiervan kunt u eventueel een hoger bedrag tegen een lagere rente kunnen lenen. Let er wel op dat u persoonlijk aansprakelijk blijft voor de gehele schuld. Als uw bedrijf ’failliet’ gaat zult u dus nog steeds de schuld moeten aflossen.

De voordelen van een zakelijke rekening
Als uw ondernemingsplan goedgekeurd wordt door de financier kunt u uw lening wel op naam van het bedrijf laten zetten. Dit houdt niet in dat u niet meer persoonlijk aansprakelijk bent, maar kan wel fiscale voordelen met zich meebrengen. De kosten die u heeft (afsluitkosten en rentekosten) kunnen dan namelijk in sommige gevallen fiscaal aftrekbaar zijn. Hierdoor kunt u veel voordeel behalen. Probeer daarom in eerste instantie altijd een goed onderbouwd financieel plan aan te bieden. Pas als dit niet lukt, kunt u het overwegen een persoonlijk krediet aan te vragen.
s

© LeenAanbieders.nl. Alle rechten voorbehouden. All rights reserved.