Geld lenen

Geld lenen voor auto
Een auto kost niet alleen in onderhoud en belasting veel geld maar natuurlijk ook in aanschaf. Als u de aankoop van tevoren hebt ingepland kunt u hier vaak voor sparen. Helaas kan dit echter niet altijd waardoor u geld zult moeten lenen voor een auto. Er zijn verschillende manieren waarop u dit kunt doen.

Koop op afbetaling
Bij het kopen van een auto op afbetaling bent u vrijwel direct eigenaar van het voertuig. De geldverstrekker betaalt de auto voor u en u betaalt, in maandelijkse termijnen, het volledige bedrag terug. Uiteraard zult u ook rente verschuldigd zijn over de lening. In sommige gevallen biedt de aanbieder van de auto (bijvoorbeeld de dealer) een aantrekkelijke regeling waarbij u bijvoorbeeld een bepaalde periode minder of zelfs helemaal geen rente hoeft te betalen. Let er echter wel op dat de rente die u verschuldigd zult zijn na deze periode fors hoger kan uitvallen. Het is daarom aan te raden, zeker bij deze zogenaamde aanbiedingen, goed op de kleine lettertjes te letten.

Auto leasen als particulier
Een andere vorm van lenen kan de zogenaamde lease constructie zijn. Net zoals bij de koop op afbetaling betaalt u een maandelijks bedrag aan de leasemaatschappij. Het grote verschil is echter dat u geen eigenaar bent van de auto. U kunt de auto dus niet verkopen en betaalt alleen voor het recht de auto te mogen gebruiken. Het grote voordeel hiervan is echter wel dat u niet verantwoordelijk bent voor bepaalde kosten van de auto en geen aanschafkosten heeft. Een auto leasen wordt daarom ook onder particulieren steeds populairder.
s

© LeenAanbieders.nl. Alle rechten voorbehouden. All rights reserved.