Geld lenen

Financiele hulp bij koop
Voor het kopen van een huis is een stabiel inkomen nodig dat bovendien voldoende moet zijn om de hypotheeklast te kunnen dragen. Het is hierbij niet zo zeer van belang hoeveel u daadwerkelijk over houdt per maand hiervoor maar meer hoeveel u theoretisch zou moeten verdienen. Het is voor jongeren, starters maar ook ouderen hierdoor vaak moeilijk om een hypotheek te krijgen.

Financiële hulp bij koop
Het is mogelijk om een hypotheek af te sluiten met hulp van een ander. Dit wordt vaak gedaan voor bijvoorbeeld kinderen die uit huis gaan. Vaak is het inkomen dan nog niet voldoende om alleen een hypotheek af te kunnen sluiten. In de praktijk is het vaak echter zo dat er, na betaling van alle lasten, wel genoeg inkomen overblijft om de hypotheeklast te kunnen dragen. In dat geval kan een ouder te hulp schieten door de woning, op papier, mee te financieren. Mochten er betalingsproblemen ontstaan, zal de bank dan beide personen kunnen aanspreken hiervoor.

Vormen van financiële hulp
Er zijn verschillende manieren waarop u kunt helpen bij het financieren van een woning. Allereerst kunt u dit natuurlijk doen door een contant geldbedrag garant te stellen. U zult in dat geval een storting doen op een rekening en zult gedurende de looptijd van de hypotheek niet over dit vermogen mogen beschikken. Het is ook mogelijk om de hypotheekakte mee te tekenen, in dit geval zult u echter aansprakelijk gehouden kunnen worden voor de gehele hypotheek, net zoals u ook een mede eigenaar wordt van de woning.
s

© LeenAanbieders.nl. Alle rechten voorbehouden. All rights reserved.