Geld lenen

Beleggingshypotheek
De hypotheekvorm waar u het meeste rendement kunt behalen op uw koopwoning is zonder meer met de beleggingshypotheek. Besef echter wel dat aan dit hoge rendement ook aanzienlijke risico’s verbonden zitten. Bij een beleggingshypotheek lost u namelijk niet af op de woning. Het bedrag dat u maandelijks inbrengt wordt voor 100% belegd.

Hierbij is natuurlijk de bedoeling om voldoende rendement te behalen om hiermee uw hypotheekschuld af te kunnen lossen. U kunt op deze manier niet alleen een aardig centje over houden door de waardestijging van uw woning maar ook nog eens een rendement behalen op uw beleggingen. Hier staat echter wel tegenover dat u bij een gedaalde waarde van uw woning of onvoldoende rendement zult achterblijven met een restschuld.

Het is daarom gebruikelijk om slechts een deel van de hypotheek in deze vorm af te sluiten en het resterend deel in een hypotheekvorm met gegarandeerde aflossing. Zo blijft het risico dat u loopt met betrekking tot de beleggingen beperkt tot een door u afgesloten deel.
s

© LeenAanbieders.nl. Alle rechten voorbehouden. All rights reserved.