Geld lenen

Bankspaarhypotheek
Sinds 1 januari is het niet meer mogelijk om voor een nieuwe koopwoning te kiezen voor de bankspaarhypotheek. Bestaande financieringen worden echter wel in stand gehouden, als u al reeds een woning gefinancierd heeft met deze hypotheekvorm zal er voor u daarom niets veranderen.

De bankspaarhypotheek is een vorm waarbij u zelf geld spaart om de woning af te kunnen lossen. Er wordt gedurende de looptijd van de hypotheek dan ook geen aflossing gedaan, u betaald maandelijks alleen de rente over de totale hypotheeksom. Een van de grootste voordelen hiervan is dat u, gedurende de gehele looptijd, maximale hypotheekrente aftrek zult krijgen van de Belastingdienst.

Het maakt hierbij niet uit of het geld daadwerkelijk gespaard wordt (Spaarrekening Eigen Woning, SEW) of dat er sprake is van een belegging (Belegging Eigen Woning, BEW). Bij een belegging dient u er wel rekening mee te houden dat het beoogd eindkapitaal hoger maar ook lager kan uitvallen. Het is daarom van belang om het rendement goed in de gaten te blijven houden.
s

© LeenAanbieders.nl. Alle rechten voorbehouden. All rights reserved.