Geld lenen

Annuiteitenhypotheek
De annuÏteitenhypotheek is een hypotheek waarbij u maandelijks een vast bedrag betaalt. De samenstelling van dit bedrag zal gedurende de looptijd van de hypotheek wijzigen. U zult in de eerste jaren hierdoor voornamelijk rente en slechts een klein deel daadwerkelijke aflossing betalen.

Uiteindelijk zal de opbouw van het bedrag echter omgekeerd zijn en betaalt u veel aflossing en weinig rente. Fiscaal gezien is dit een groot verschil, uw hypotheekrenteaftrek is namelijk gebaseerd op het bedrag dat u aan rente betaalt. Hierdoor is uw effectieve maandlast, als u gebruik maakt van hypotheekrente aftrek, in de eerste jaren relatief laag terwijl deze in de laatste jaren juist hoger ligt omdat u minder rente betaalt.

Doordat u dit echter al ver vooraf kunt zien aankomen is het mogelijk hier de passende maatregelen voor te nemen. Over het algemeen zal de stijgende maandlast te combineren zijn met een inkomen dat de gemiddelde groei meemaakt, hierbij zijn promoties en andere extra zaken al wel meegerekend.

s

© LeenAanbieders.nl. Alle rechten voorbehouden. All rights reserved.